Nature is so smart, it put the medicine inside the food

Rubriken säger nästan allt om inlägget jag skriver nedanför.
Jag skriver om 5 olika kryddor/örter du borde använda dig av varje dag, samt
varför du borde använda dig av dessa kryddor.

Gurkmeja

Den första kryddan jag valde att ta med på min lista är gurkmeja. Utseendet påminner mycket om ingefäran, det är eftersom gurkmeja och ingefära är släkt. Den mest aktiva substansen i gurkmeja heter kurkummin och är en stark antioxidant och har väldigt stor antiinflammatoriska egenskaper. Det är viktigt att äta gurkmejan tillsammans med peppar,eftersom det ökar upptaget upp till 2000%.

Ingefära

Ingefära är känd för sina egenskap vid förkylning och förmåga att bekämpa inflammationer. Den ökar även blodflödet i hela kroppen, vilket är bra för äldre och yngre men främst för äldre. När man kryper upp i åldrarna blir oftast blodflödet sämre.

Peppar

Peppar är en fantastisk krydda som många redan använder dagligen. Det finns väldigt många olika hälsoeffekter peppar har som inte många vet om. En av dem är ämnet piperin som hjälper kroppen att ta upp olika substanser. Några exempel av effekten från piperin är, bättre näringsupptag eftersom tarmen lättare kan absorbera näringen från maten. Den håller även magen i balans eftersom mängden magsyra minskar när du äter peppar, den bidrar även med antiinflammatoriska egenskaper.

Kanel

Kanel är en stark antioxidant och känd för sin förmåga att förbättra blodsockernivån hos diabetiker. Denna fantastiska krydda är perfekt att ha på sin gröt på morgonen för att få en bra start på dagen. Kanel har också antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper. Rekommenderat intag per dag är en tesked.

Vitlök

Vitlök har en rad olika påverkan på vår kropp. Dagligt intag av vitlök kan minska risken för cancer i tarmar, brösten, matstrupen och bukspottskörteln. Den har även blodtryckssänkande egenskaper och stöder även immunsystemet.
William sjöholm

William sjöholm

2018/10/03

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Tack för info, ska börja använda gurkmeja!

  2. Tack för info. Tar gurkmeja, kanel & ingefära shots på morgonen.

Lämna ett svar

Stäng meny
×

Kundvagn